Knettergek
Knettergek worden we ervan. Mensen die bellen, mailen of met ons chatten over met reguliere Euro-munten. Hoe komt dat nu? Via allerlei sociale media kanalen worden veelvuldig berichten gedeeld over “zogenaamd zeldzame” Euro-munten. Keer je portemonnee om! Wellicht ben je “schatrijk”! beloven al die berichten. Maar niets is minder waar!  Niet alles geloven wat u op internet leest aangaande de zeldzaamheid van reguliere Euro-munten. Dat klopt namelijk niet!

Herkomst van die fantasie prijzen
Deze onzinartikelen vinden hun oorsprong weer op sites zoals Etsy en Ebay waar “slimme” handelaren hun massagoed aan kleingeld voor totale fantasieprijzen te koop aanbieden in de hoop, dat er iemand “intrapt”.  Prijzen van regulier Euro-geld kunt u terugvinden in diverse catalogi, neem als voorbeeld de jaarlijks verschijnende muntalmanak van de NVMH. Sommige jaren zijn veelvoorkomend, andere jaren zijn veel minder voorkomend en daar zit best wat prijsverschil tussen, maar echt zeldzaam of (heel)veel geld waard is dat niet.

Het is overigens wel een hele toer om alle verschillende Euro-munten van alle landen in elk soorten en type te vinden. Maar kostbaarheden zitten daar niet bij. Tenzij…….u bijzondere verzamelaars edities heeft, maar die komen NOOIT uit de portomonee!

Wat is wel zeldzaam?
Vooropgesteld er bestaan WEL zeldzame Euro-munten die voor heel veel geld worden verhandeld. Maar die komen NIET uit de circulatie. Dat zijn zonder uitzondering, zeldzame verzamelaars edities, die meestal in een heel lage oplage zijn gemaakt, vaak met gepolijste stempels zijn geslagen en  ondergebracht in luxe doosjes. Tot slot hebben die munten ook altijd veel meer hebben gekost dan de nominale Euro waarde.

Contact opnemen?
Heeft u Euro geld uit de circulatie en gelezen op internet dat dat geld waard is? Dan heeft het geen zin om te vragen naar de waarde! Die waarde staat er namelijk al op! Maar heeft u speciale verzamelaars uitgaven (die ook bij uitgave al een veelvoud hebben gekost) of een complete collectie met alle jaartallen, landen en typen? Dan bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen!